skip to Main Content
Mercedes G-klasse

Alles over de Mercedes G-klasse

Hoe is de Mercedes G-klasse tot stand gekomen?

De Mercedes G-klasse is ontstaan door een verzoek van de Sjah van Iran. Die had namelijk een terreinwagen nodig voor het leger om bijvoorbeeld in de woestijn te rijden. De Sjah van Iran was destijds een belangrijke Mercedes-aandeelhouder dus besloot Mercedes hem ter hulp te schieten en de Mercedes G-klasse te ontwikkelen. Toen de Mercedes G-klasse een succes bleek kwam er in 1979 ook een civiele versie.

Het langst lopende model van Mercedes

De Mercedes G-klasse is het langst lopende model van Mercedes. En alhoewel de Mercedes G-klasse zijn veertig jarige bestaan viert, blijven de verkoopcijfers jaar na jaar toenemen. In het ruim veertig jarige bestaan van de Mercedes G-klasse is het exterieur nauwelijks verandert, het is dus erg makkelijk voor de buitenwereld om een Mercedes G-klasse te herkennen. Wel is het interieur in de loop der jaren gemoderniseerd. Ook zijn de motoren constant vervangen door de nieuwste motoren.

Populair onder verschillende groepen

Tegenwoordig is de Mercedes G-klasse in de rapscene door zijn luxe uitstraling ook erg populair geworden. Zo populair zelfs dat de auto een eigen bijnaam heeft gekregen, namelijk de ‘G-wagon’. Buiten de rapscene is de auto ook erg populair bij de Saudische royale familie, ook die doen niets liever dan pronken in hun nieuwe G-klasse.

Back To Top